Ενημερώσεις ασφαλείας της ιστοσελίδας σας… τι είναι αυτό;

By Nektarios 3 έτη ago
Home  /  Κατασκευή ιστοσελίδων  /  Ενημερώσεις ασφαλείας της ιστοσελίδας σας… τι είναι αυτό;
Ενημερώση ιστοσελίδας - Καβάλα - κατασκευή ιστοσελίδων

Η κατασκευή της ιστοσελίδας σας στηρίζεται επάνω σε έτοιμες πλατφόρμες, όπως το WordPress (το οποίο χρησιμοποιούμε πλέον), Joomla, Drupal κτλ, οι οποίες δίνουν στην ουσία την βάση της ιστοσελίδας σας, ώστε εμείς να προσαρμόσουμε μετά το θέμα της σελίδας σας και να χρησιμοποιήσουμε τα απαραίτητα πρόσθετα, σύμφωνα με τις ανάγκες σας.

Τέτοιου είδους πλατφόρμες είναι δυναμικές. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως η πλατφόρμες αυτές δεν είναι στατικές αλλά συνεχώς εξελίσσονται, αναπτύσσονται και βελτιώνονται από την κοινότητα που τις στηρίζει. Μέσα σε αυτές τις βελτιώσεις είναι όλες οι αναβαθμίσεις που δημιουργούνται κάθε τόσο, οι οποίες έως έναν βαθμό μας προφυλάσσουν από κακόβουλες επιθέσεις (Hacking). Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα πρόσθετα που χρησιμοποιούμε ώστε να καλύψουμε τις λειτουργικές ανάγκες σας σε ότι αφορά τις απαιτήσεις της ιστοσελίδας σας.

Όλα τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα να χρειάζεται κι εμείς με την σειρά μας να εντάσσουμε την εγκατάσταση των ενημερώσεων ασφαλείας της πλατφόρμας, αλλά και των πρόσθετων σε ένα πρόγραμμα με βάση μηνιαίες ή τριμηνιαίες εγκαταστάσεις των ενημερώσεων.

Ερωτήσεις που προκύπτουν…

Τι γίνεται στην περίπτωση που δεν κάνουμε τις ενημερώσεις; Η ιστοσελίδα μας είναι ευάλωτη σε κακόβουλες επιθέσεις hacking με αποτέλεσμα να μην εμφανίζεται, να δείχνει κάτι άλλο, να κολλάει ιούς στους επισκέπτες κτλ.

Αν κάνω τις ενημερώσεις είμαι 100% ασφαλής; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Στα υπολογιστικά συστήματα δεν μπορούμε να είμαστε ποτέ 100% ασφαλής, όπως ισχύει και με την security στο γραφείο μας, αλλά σίγουρα μειώνουμε την πιθανότητα hacking κατά πολύ.

Πρέπει να το κάνω; Κατά την άποψη μας απαραίτητα και γι’ αυτό το προτείνουμε. Για εσάς προαιρετικά. Ο κάθε πελάτης είναι σε θέση να αποφασίσει ο ίδιος πως και πόσο επιθυμεί να φροντίζει την επιχείρηση του.

Αν διαλέξω ένα από τα πακέτα και με κάνουν hacking, θα με αποζημιώσετε; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Όπως γράψαμε νωρίτερα δεν μπορούμε ποτέ να είμαστε 100% ασφαλής, οπότε αντίστοιχα δεν μπορούμε να προσφέρουμε εγγυήσεις, ούτε αποζημιώσεις. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως είναι, να προσφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλή ιστοσελίδα.

Αν δεν επιλέξω κάποιο πακέτο και γίνει hacking; Πρέπει μόλις το αντιληφθείτε να μας ενημερώσετε. Ανάλογα με την ζημιά που ίσως προκληθεί, η επισκευή της ιστοσελίδας σας, ίσως κοστίσει περισσότερο από ότι το ένα από πακέτα συντήρησης που προσφέρουμε.

Μα καλά δεν έχω με κανέναν πρόβλημα, ποιος θα μου κάνει hacking; Το γεγονός ότι η σελίδα σας δέχτηκε κακόβουλη επίθεση από κάποιον, δεν σημαίνει φυσικά πως κάποιος τα είχε μαζί σας, ούτε πως το έκανε ανταγωνιστής. Το μεγαλύτερο ποσοστό των επιθέσεων είναι τυχαίο. Οι hackers αναζητούν τυχαία στις μηχανές αναζήτησης (πχ Google), συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά (τρύπες ασφαλείας) και έτσι εντοπίζουν ιστοσελίδες που δεν έχουν ενημερωθεί και έχουν κενά ασφαλείας

Καλά, τον πρώτο χρόνο δεν είχα πρόβλημα, γιατί να αποκτήσω τώρα; Ίσως να μην έχετε πρόβλημα ποτέ, αλλά τον πρώτο χρόνο συνεργασίας μας, εμείς προσφέραμε δωρεάν το 1ο πακέτο συντήρησης και ασφάλειας, οπότε κάθε μήνα αναβαθμίζαμε την πλατφόρμα και τα πρόσθετα της ιστοσελίδας σας στις τελευταίες και ασφαλής εκδόσεις.

Το πακέτο φιλοξενίας δεν τα καλύπτει όλα τα παραπάνω; Όχι, το πακέτο φιλοξενίας καλύπτει τα έξοδα φιλοξενίας της ιστοσελίδας και όλες τις συναφείς υπηρεσίες που παρέχονται με αυτή.

Τι είδους συμβόλαια παρέχεται; Αυτή τη στιγμή διαθέτουμε δύο (2) διαφορετικά συμβόλαια με βάση την συχνότητα των ενημερώσεων. Στο πρώτο κάνουμε όλες τις ενημερώσεις ασφαλείας της πλατφόρμας και των πρόσθετων μία φορά τον μήνα (12 ενημερώσεις το έτος) με κόστος 120€/έτος + Φ.Π.Α., ενώ στο δεύτερο συμβόλαιο οι ενημερώσεις γίνονται κάθε τρεις μήνες (4 ενημερώσεις το έτος) με κόστος 60€/έτος + Φ.Π.Α..

Τι γίνεται με όλες τις ενημερώσεις που εκδόθηκαν στο ενδιάμεσο; Είναι περισσότερες από μία τον μήνα. Μόλις έρθει η ώρα των ενημερώσεων της ιστοσελίδας σας, εμείς δεν κάνουμε μόνο μία ενημέρωση της πλατφόρμας σας, αλλά όλες όσες έχουν δημοσιευτεί για την πλατφόρμα και για τα πρόσθετα από την τελευταία αναβάθμιση που κάναμε (είτε πριν ένα, είτε πριν τρεις μήνες) μέχρι και σήμερα, όσες κι αν είναι αυτές.

Υπάρχουν συμβόλαια/πακέτα των ενημερώσεων ασφαλείας με μεγαλύτερη συχνότητα; Φυσικά! Μπορούμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις ανάγκες σας. Είμαστε σε θέση να ενημερώνουμε την σελίδα σας μέσα σε 24 ώρες από την στιγμή που δημοσιεύεται η νέα ενημέρωση, ενώ παράλληλα τα ειδικά για την ασφάλεια της ιστοσελίδας σας πρόσθετα μας, παρέχουν ακόμα πιο υψηλό ποσοστό προστασίας. Για ένα τέτοιο πακέτο, επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα πακέτα μας που αφορούν αποκλειστικά την πλατφόρμα WordPress CMS και όχι κάποια άλλη πλατφόρμα ή κάποιο migration.

Ενημερώση ιστοσελίδας - Καβάλα - κατασκευή ιστοσελίδων

 

Category:
  Κατασκευή ιστοσελίδων
this post was shared 0 times
 800